Sparebankstiftelsen DNB er med!

61d45a_647cddd8118d41469f30054c37905749~mv2_d_4022_2731_s_4_2.jpg

Solen skinte og stemningen var munter da Linn Cathrine Lunder fra Sparebankstiftelsen DNB overrakte gaven til daglig leder Håvard Hernes og Stiftelsen Friluftssykehuset i dag. Summen lød på hele 3 millioner kroner, og midlene er tenkt å gå til byggingen av et friluftssykehus på Sykehuset Østfold Kalnes.

Sykehuset Østfold Kalnes stod ferdig i mai i år med det nyeste av behandlingsutstyr og fasiliteter. På en befaring tidligere i høst ble det imidlertid klart at uteområdet hadde et stort utviklingspotensiale, en utvikling som Stiftelsen Friluftssykehuset håper å få ta del i, i samarbeid med sykehuset og lokale aktører. Ved nordsiden av sykehuset ligger et skogsområde med utsikt mot Vestvannet, og en slette som skal omskapes til et parkområde for sykehusets brukere. Her skal naturen brukes for å bedre livskvaliteten til pasienter og pårørende. Friluftssykehuset vil være det første steget på veien til å gi disse mulighetene til brukerne av Kalnes Sykehus, et steg som er en god del lettere å ta nå som Sparebankstiftelsen har gått inn med dette tilskuddet.

Sparebankstiftelsen DNB støtter mange ulike samfunnsnyttige prosjekter, og i år var Stiftelsen Friluftssykehuset en av de heldige utvalgte. Stiftelsen Friluftssykehuset er stolte av at Sparebankstiftelsen ser viktigheten i vårt arbeid og hva dette kan gjøre for Sykehuset Østfold lokalt og i et videre nasjonalt omfang.

61d45a_9a0a282e4c884010bbbe8dabfac17212~mv2.jpg