Sørlandsidyll og svimlende høyder

61d45a_fdedf02c3bcc4caeb21f8e389f0b0891~mv2_d_3264_2448_s_4_2-2.jpg

Hva gjør Håvard oppe på taket? Er på befaring, naturligvis.

Sommerferien ble svært kort for Stiftelsen Friluftssykehuset. Vi har brukt sommerdagene på befaringer på flere sykehus rundt om i landet. Sørlandet sykehus i Kristiansand var første stopp, og vi fant snart en tomt hvor det vil passe med en liten hytte. I en skråning, inni en liten treklynge vil den framstå som et ekte trehus. Nedenfor ligger en liten eng, og elven Otra slynger seg bedagelig forbi. Samtidig er det ikke lang vei for sykehussenger og rullestoler å trille – alle skal nemlig få oppleve denne idylliske utsikten!

Sykehuset i Kristiansand er heldigvis velsignet med mye omkringliggende natur, og vi fant også en ørretdam som ble grunnlagt på 30-tallet. Selv om den lille dammen sårt trengte en oppmudring kunne Håvard sverge på at han så en liten ørret svømme rundt der nede. Vi fant til og med en liten klynge med kantareller nede ved bredden. Så betatt ble vi av dette vakre anlegget at vi umiddelbart bestemte oss for å prøve å få satt det istand slik at pasienter og pårørende virkelig kan nyte godt av det. Det skorter med andre ord ikke på tilleggsprosjekter å ta fatt på når vi skal bygge friluftssykehus!

Noen dager senere var vi på sykehuset i Stavanger, som ligger litt mer urbant til enn det i Kristiansand. Det gjør også at det ikke er så mye uberørt natur på sykehusområdet, så etter en runde rundt anlegget fant vi ut at vi ble nødt til å se oppover. Vi besøkte vel omtrent alle takene de hadde (noen av dem var veldig høye og vindfulle), men fant til slutt ett som kan passe. Her kan vi få en hytte løftet på plass, og anlegge en liten hage rundt som også pasientene i rommene rundt kan ha glede av fra vinduene sine. Det er litt planlegging som må til for å sørge for at hytta står trygt oppe på et tak, men vi har allerede mange ideer på hvordan man kan løse dette. Og det kjekke er at siden hytta kommer i moduler kan den lett flyttes når Stavanger får et fint, nytt sykehus i 2023.

61d45a_2c374d42cea84bb492ff33d0e6d7a39c~mv2_d_2448_3264_s_4_2-2.jpg