Byggeklart på Rikshospitalet

61d45a_e89745282a6e4dbb95360a137ffa1b15~mv2_d_1632_1224_s_2.jpg

Tomten på Rikshospitalet er nå ryddet og målt opp og klar for Norges første Friluftssykehus.

Røde og hvite trepinner bankes ned i jorden. De skal markere hvor grensen til tomten på Rikshospitalet går, og hvor Friluftssykehuset skal stå. Med tomten markert opp er det lettere å se for seg hvordan det kommer til å se ut når hytta er ferdig. Friluftssykehuset ved Rikshospitalet blir det første av sitt slag i Norge, og henvender seg ned mot et lite skogholt og Gaustadbekken som renner forbi. På sommeren sørger trærne for at utsikten fra friluftssykehuset blir frisk og grønn, på høsten blir bakken rundt hytta fargesprakende gul og oransje. Fra tomten går det en naturlig sti ned til bekken, slik at de som føler seg friske nok til det kan gå gjennom friluftssykehuset og helt ned til vannet.

Oppmålingen er også en viktig del av byggeprosessen. Det er én ting å se på kart, men for å være helt sikker på at alt blir gjort riktig er det nødvendig å vite nøyaktig hvordan helningen på terrenget er. Denne informasjonen brukes for å planlegge grunnarbeidet for hytta, slik at hyttemodulene kan løftes rett på plass når de ankommer i lastebil. Stiftelsen Friluftssykehuset var tidligere i høst oppe på tomten og ryddet vekk skrot og litt kvist og kvast, så nå kan arbeidet på tomten bare begynne!

Også de firbeinte hjelper til med å rydde på tomten. Denne bidro med å spise gress. (Alle foto: Kristin Grydeland)

Også de firbeinte hjelper til med å rydde på tomten. Denne bidro med å spise gress. (Alle foto: Kristin Grydeland)