- Dette bør vi få til på alle sykehus!

Friluftssykehuset har vært i vinden i det siste, så er kommer en samlet oppdatering av hva som har skjedd i mediene i den siste tiden. 

Fredag 2. juni kunne du se prosjektet på Rikshospitalet på NRK Østlandssendingen. Sammen med representanter fra Stortingets Helse- og omsorgskomité, Kari Kjønnås Kjos (FrP) og Kristin Ørmen Johnsen (Høyre), viste Linea (12) og Håvard Hernes frem tomta i sommerværet. "Dette bør vi få til på alle sykehus, men for å realisere prosjektet trenger vi flere private som må gå inn og hjelpe til å bidra", var innstillingen til politikerne. Modige Linea snakket om hvor deilig det er å komme seg ut av sykehusrommet, slippe ekkel lukt og at Friluftssykehuset kanskje bare vil være som på hytta. I sendingen fikk Maren Østvold Lindheim, psykologspesialist ved BUP-avdelingen på Rikshospitalet, frem viktigheten av å senke stressnivået foran store behandlinger. Friluftssykehuset vil på denne måten kunne være et viktig redskap for både sykehusbrukere og ansatte.

Torsdag 1. juni ble Stiftelsen intervjuet på radio av Dagsnytt om Friluftssykehuset på Sørlandet Sykehus Kristiansand. Friluftssykehuset blir et tilbud til pasienter og pårørende som vil vekk på institusjonspreget på sykehuset", sier Håvard Hernes. 

Samme torsdag 1. juni skrev NRK Sørlandet om prosjektet som settes opp på i Kristiansand. "En berikelse for sykehus", sier avdelingssjef Karl Erik Karlsen for barn og unges psykiske helse SSHF, og mener det kan oppstå mye godt i behandling nær naturen fremfor i tradisjonelle terapirom. Sykehusområdet ved navn Eg, er en av de vakreste vi har kommet over så langt på befaring, og vi er i planleggingsfasen for å oppgradere området. Vi er svært fornøyde med mulighetene dette gir sykehusets pasienter, pårørende, ansatte og også andre turgåere i området. 

Håvard og Linnea vanner gressfrø på tomta.

Håvard og Linnea vanner gressfrø på tomta.

Håvard viser planene for hytta i naturomgivelsene. 

Håvard viser planene for hytta i naturomgivelsene. 

Kristin Ørmen Johnsen (H) og Kari Kjønnås Kjos (Frp).

Kristin Ørmen Johnsen (H) og Kari Kjønnås Kjos (Frp).

Maren Østvold Lindheim, psykologispesialist ved Barne- og Ungdomsavdelingen på OUS Rikshospitalet.

Maren Østvold Lindheim, psykologispesialist ved Barne- og Ungdomsavdelingen på OUS Rikshospitalet.