Friluftssykehusene får internasjonal oppmerksomhet

«The Nordic countries are known for their great advances when it comes to healthcare architecture and design; and this latest design by Norwegian masters Snøhetta is a case in point.»

Det skriver det kjente engelske magasinet Wallpaper om Friluftssykehusene. Og de er ikke de eneste internasjonale aktørene som har plukket opp nyheten om de helsebringende hyttene. Friluftssykehusene har nemlig vakt oppsikt i flere utenlandske tidsskrifter, som Arch Daily, Architect Newspaper, Designboom, e-architect og Archinect.

De trekker blant annet frem hvordan arkitekturen brukes for å bedre pasientenes helse ved å gi de syke et sted for ro og avveksling. Konseptet bak friluftssykehusene er enkelt, men allikevel en nyskapende tanke i helsevesenet, både i Norge og i utlandet. Stiftelsens visjon er at friluftssykehusene skal bli et selvsagt tilbud ved sykehus over hele verden. Det er derfor oppløftende og rørende at så mange lar seg fascinere av hyttene, og at også mennesker i andre land ser verdien av friluftssykehusene.

Under kan du lese sakene som er blitt publisert hittil: